Kallz, një qendër zhvillimi social e argëtimi
Për 5 vite rresht, një nënë gazetare e pati të vështirë të koordinonte orare e punës së saj me atë të fëmijës. Shkolla publike përfundon në mesditë dhe duhen orë të tëra deri në përfundimin e orarit të punës. Të njëjtin shqetësim e ankth kishin edhe miqtë e saj me fëmijët e tyre. Pasiguri për qëndrimin e fëmijës, vështirësi në ndjekjen e kurseve dhe tërësisht e pa mundur që prindi të bëjë detyrat me fëmijën në fund të ditës, pas më shumë se 8 orësh punë intensive.


Ndaj Albana vendosi të hapë Kallz, Qendër Multifunksionale. Një qendër ku gjejnë përgjigje të gjithë prindërit e interesuar për zhvillim integral të fëmijës. Një qendër ku edhe vetë prindërit mund të gjejnë hapësira për të zhvilluar programe të integruara me fëmijët.

E themeluar në Maj 2016, Kallz, u mundëson fëmijëvë nga klasa e parë deri në të VI-të, të mund të përfitojnë nga të gjitha shërbimet e nevojshme: Transport, ushqim i shëndetshëm, mbështetje mësimore, Socializim, kurse të ndryshme, aktivitete informuese e argëtuese, festat e ditëlindjes.
Në fund të çdo dite, prindërit dhe fëmijët kanë mundësi të kalojnë më shumë kohë së bashku. Ato shmangin tensionin nga detyrat e shtëpisë në mbrëmje vonë.

Prindi nuk ka nevojë të nxitojë pas punës të dërgojë fëmijën në kurs, apo të
nxitojë ta ushqejë atë.

5 sjellje të rëndësishme për rritjen e duhur të fëmijës tënd

Socializimi mes fëmijëvë zhvillohet përmes programeve Pas Shkolle, (Shtator- Qershor) dhe Kampit Veror (Qershor –Korrik).
Ndërkohë, aktivitete të ndryshme gjatë pasditeve dhe fundjavës mundësojnë mësime për jetën dhe socializim me prindërit. Ndër të preferuarat tona janë pasditet e gatimit të kekut, apo mbjelljes së perimeve.

E konceptuar për aktivitete formuese dhe argëtuese, Qendra Kallz afron rreth vetes edhe të rritur, (të rinj dhe prindër). Ato mund të jënë pjesë e kurseve të ndryshme për të rritur si për gjuhët e huaja, zumba apo volejboll.

Sa nëna nuk mund të bëjnë aktivitet fizik kur kanë fëmijët e vegjël? Në Kallz është e mundur që ato të luajnë volej, apo të bëjnë fitness, ndërsa fëmijët e tyre po pikturojnë në ambientet ngjitur.