Para se të fillojmë, do ta nis me një citim shumë fantastik nga Platoni: “Askush nuk është më i urryer se ai që thotë të vërtetën.”

Pra, këtu janë 5 të vërtetat e pakëndshme:


  1. Arsyeja më e madhe pse nuk keni jetën që dëshironi është sepse nuk mund të hiqni dorë nga festa! — Mirë, ndoshta jo duke bërë festë, por duke luajtur video lojëra, ose ndoshta duke parë shumë TikTok. Ose ndoshta një aktivitet tjetër, por të gjitha këto aktivitete kanë një të përbashkët “Kënaqësia e menjëhershme”. Dhe një gjë që di për aktivitetet që japin kënaqësi të menjëhershme është se ato janë humbje kohe për planet afatgjata.
  2. Askush nuk interesohet për ju! — Ndjej sikur, në këtë kohë dhe epokë, njerëzit vazhdimisht mendojnë se njerëzit e tjerë do të bëjnë gjithçka për t’i ndihmuar. Ose më mirë disa njerëz presin diçka nga njerëzit e tjerë. E vërteta është se të gjithë janë egoistë, në një farë mënyre, ose formë. Dhe të gjithë mendojnë vetëm për veten e tyre (në pjesën më të madhe). Mos u mbështetni tek njerëzit dhe ndërmerrni disa veprime!
  3. Kolegjet janë biznese! – Me fjalë të tjera, ato janë menduar të jenë një iluzion deri diku. Ajo që po përpiqem të them këtu, është se vetëm JU e dini nëse kolegji është zgjidhja e duhur për ju. Nuk është një detyrim!
  4. Qeveria nuk mund (dhe nuk do) t’ju shpëtojë! — Shumë njerëz e mësojnë këtë SHUMË VONË. Dhe kurrë nuk mund ta kuptoj pse. Por, suksesi juaj, apo edhe mënyra se si e manovroni këtë jetë, bazohet 100% në veprimet tuaja!
  5. Përqëndrohuni në atë që mund të kontrolloni! — Nuk duhet të ndjekësh lumturinë. Lumturia, një emocion, mund t’ju lërë në një moment. Në vend të kësaj, përpiquni të përqëndroheni në gjërat që mund t’i kontrolloni, si të jesh i shëndetshëm, të kesh një mjedis të mirë, të bësh një jetë të ekuilibruar, etj.

medim